Madarász Iván és Gulyás Dénes Kossuth-díjat kapott

INDEX

Áder János átadta Kossuth-díjat és a Széchenyi-díjakat a parlamentben március 15-én. Előbbit tizenhét, utóbbit tizennyolc kitüntetett kapta meg idén. A Kossuth díjazottak között volt két csepeli illetőségű is, akik mindketten az Egressy Béni Református Művészeti Középiskolában és a Vienna Konservatoriumban tanítanak:

GULYÁS DÉNES Liszt Ferenc-díjas operaénekes, kiváló és érdemes művész, a Pécsi Nemzeti Színház zeneigazgatója részére, az operairodalom leghíresebb tenorszerepeiben világszerte nagy sikerű alakításai mellett más komolyzenei műfajokban is elsőrendű előadásokat magába foglaló művészi pályája, valamint a fiatal ének- és zeneművészek képzését, illetve pályakezdését segítő fáradhatatlan oktatói munkája elismeréseként,

MADARÁSZ IVÁN Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem egyetemi tanára részére, az emberi hang és a hangszeres technika újabb módozatainak kutatására építő, több zenei műfajban is jelentős műveket kiérlelő, gazdag zeneszerzői pályája elismeréseként.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .